0x (ZRX)

De huidige 0x prijs is:

0,233338

0x informatie

De prijs van 0x is op dit moment 0,233338. De afgelopen 24 uur is er voor 23.064.646 verhandeld aan 0x. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 197.898.641. Dit maakt 0x de #180 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om 0x te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is 0x (ZRX)?

0x is een crypto protocol waarmee gebruikers makkelijk in ERC20-tokens en andere crypto valuta op de Ethereum-blockchain kunnen handelen, zonder tussenkomst van banken en exchanges.

0x bereikt deze gedecentraliseerde exchange functionaliteit met behulp van een verzameling open-source, openbaar controleerbare smart contracten, die samenwerken om een flexibel handelsprotocol met lage wrijving te produceren dat ontwikkelaars makkelijk in hun producten kunnen verwerken.

Het protocol wordt aangedreven door een ERC20-utility token, ZRX genaamd. Nodes (ook wel relayers genoemd) die een off-chain orderboek hosten en gebruikersgerichte applicaties aanbieden die deze informatie weergeven en waarmee gebruikers transacties kunnen uitvoeren, invullen en annuleren, worden betaald met ZRX-tokens (als handelsvergoedingen). ZRX kan ook worden gebruikt om deel te nemen aan platformbeheer, waarbij houders geholpen worden bij het voorstellen van en stemmen over wijzigingen in het protocol.

In 2019 kondigde 0x een revisie van de ZRX-token aan, waarmee extra functionaliteit toegevoegd werd. ZRX-houders kunnen nu hun belang delegeren aan een marktmaker om passieve beloningen te verdienen, terwijl hun vermogen om te stemmen behouden blijft.

0x prijs afgelopen maand

Wie zijn de oprichters van 0x?

0x werd in 2016 opgericht door Will Warren en Amir Bandeali. De twee oprichters bedienen het platform nog steeds, waarbij Will Warren CEO van 0x is en Amir Bandeali CTO.

Het platform werd uitgebracht in 2017 na een succesvolle initial coin offering (ICO ), waarbij het in totaal $ 24 miljoen ophaalde – met steun van vooraanstaande beleggingsondernemingen, waaronder Polychain Capital, Pantera Capital en FBG Capital.

Voorafgaand aan de uitverkochte ICO werkte Warren in verschillende onderzoeksfuncties en bekleedde hij kort de rol van technisch adviseur van Basic Attention Token (BAT). Bandeali studeerde daarentegen af aan de Universiteit van Illinois met een BSc in financiën en bekleedde verschillende handelsfuncties voordat hij 0x medeoprichtte.

Het team bestaat nu uit meer dan 30 personen, waaronder ingenieurs, onderzoekers en ontwerpers die aan updates van het platform werken en het soepel laten werken.

De beste plek om 0x te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt 0x uniek?

In tegenstelling tot veel andere gedecentraliseerde exchangeprotocollen die gebaseerd zijn op Ethereum, ondersteunt 0x zowel fungible (ERC20) als non-fungible (ERC-723) tokens. Dit betekent dat het gebruikt kan worden om te handelen in een breed scala aan activa zonder dat hier toestemming voor nodig is, waardoor houders de mogelijkheid hebben om de overgrote meerderheid van Ethereum-activa te kopen, verkopen en uit te wisselen via tientallen verschillende apps.

Het 0x-protocol kan worden toegepast op een breed scala aan gebruiksscenario’s, waaronder marktplaatsen voor digitale goederen en diensten in de stijl van eBay, OTC-handelsbureaus, exchangefunctionaliteit voor DeFi-protocollen en ouderwetse gedecentraliseerde exchanges.

Hoewel 0x gebruikt kan worden om zeer flexibele exchangeproducten te bouwen, kan het ook worden ingebouwd in producten waarbij de uitwisseling van activa een secundaire functie is, zoals voor aankopen in spellen en beheerplatforms voor portfolio’s.

Via het 0x-protocol betalen liquiditeitsnemers een vergoeding in de vorm van ZRX-tokens. Deze vergoeding wordt gebruikt om de liquiditeit van de marktmaker (relayer) te stimuleren. Gebruikers moeten ook een protocolvergoeding betalen in de vorm van Ether (ETH), die gebruikt wordt om te betalen voor het gas dat wordt gebruikt bij alle transacties die ze voltooien. Aangezien het een open-sourceprotocol is, ontvangt 0x geen enkel deel van deze inkomsten en wordt in plaats daarvan ondersteund door ZRX-tokens die worden ontgrendeld als stimulans voor teams en ontwikkelaars – samen met de initiële financiering van de ICO.

Hoeveel 0x-munten (ZRX) zijn er in omloop?

Net als veel andere digitale activa heeft de ZRX-token een vaste maximale voorraad die nooit overschreden zal worden. Deze is ingesteld op 1 miljard ZRX. Op dit moment is ongeveer driekwart van deze maximale voorraad al in omloop en slechts een klein deel hiervan is vergrendeld voor stakingbeloningen.

In tegenstelling tot veel protocollen heeft 0x nooit publiekelijk de emissiesnelheid voor nieuwe ZRX-tokens beschreven. Hierdoor is het moeilijk om te zeggen hoelang het duurt totdat de circulerende voorraad volledig vrijgegeven is. Maar aangezien 50% van de circulerende voorraad vrijgegeven is toen de token in augustus 2017 uitgebracht werd en 75% van de voorraad vrijgegeven is sinds oktober 2020, geeft dit aan dat aan het begin van de jaren 2020 mogelijk alles vrijgegeven is.

In een eerder blog gaf 0x CEO Will Warren aan dat de helft van de voorraad ZRX-tokens verkocht is aan beleggers tijdens de ICO van 2017. Daarnaast is voor de 0x-kernontwikkelingsorganisatie en het externe projectontwikkelingsfonds elk 15% gereserveerd, terwijl nog eens 10% is gereserveerd voor het oprichtende team met een vestingschema van vier jaar en een klif van een jaar, en de resterende 10% wordt behouden voor vroegtijdige financiers en adviseurs.

0x kopen

0x kopen doe je gemakkelijk en snel bij Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange waar je gemakkelijk 0x en 50+ andere cryptocurrencies kunt kopen en verhandelen. Betalen kan gemakkelijk met bijvoorbeeld iDeal of Bancontact.

De beste plek om Dogecoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *