Bitcoin (BTC)

De huidige Bitcoin prijs is:

21.069,43

Bitcoin informatie

De prijs van Bitcoin is op dit moment 21.069,43. De afgelopen 24 uur is er voor 25.825.451.715 verhandeld aan Bitcoin. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 406.392.053.597. Dit maakt Bitcoin de #1 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om bitcoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency die oorspronkelijk in een whitepaper uit 2008 werd beschreven door een persoon of een groep mensen met de alias Satoshi Nakamoto. Het werd kort daarna in januari 2009 werd Bitcoin gelanceerd.

Bitcoin is een online peer-to-peer valuta, wat betekent dat alle transacties rechtstreeks plaatsvinden tussen gelijkwaardige, onafhankelijke netwerkdeelnemers, zonder dat een tussenpersoon zoals bijvoorbeeld een bank dit faciliteert. Bitcoin is gemaakt, volgens Satoshi’s eigen woorden:

“Bitcoin is gemaakt om online betalingen rechtstreeks van de ene partij naar de andere te verzenden zonder tussenkomst van een financiële instelling.”

Voorafgaand aan de lancering van Bitcoin werd er gesproken over vergelijkbare projecten met dezelfde ideologie. Bitcoin is echter de eerste cryptocurrency die daadwerkelijk gebruikt werd.

Bitcoin prijs afgelopen maand

Wie zijn de bedenkers van Bitcoin?

De oorspronkelijke uitvinder van Bitcoin staat bekend onder een pseudoniem, Satoshi Nakamoto. Tot op de dag van vandaag is de ware identiteit van de persoon of groep die schuilgaat achter dit pseudoniem niet achterhaald.

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto de whitepaper van Bitcoin, waarin in detail werd beschreven hoe een peer-to-peer, online valuta kan worden geïmplementeerd. Satoshi stelde voor om een ​​gedecentraliseerd grootboek van transacties te gebruiken die in batches zijn verpakt (‘blokken’ genoemd) en beveiligd door cryptografische algoritmen – het hele systeem zou later ‘blockchain’ worden genoemd.

Slechts twee maanden later, op 3 januari 2009, haalde Nakamoto het eerste blok op het Bitcoin-netwerk, bekend als het genesisblok, en lanceerde daarmee ‘s werelds eerste cryptocurrency.

Hoewel Satoshi Nakamoto de oorspronkelijke uitvinder van Bitcoin is, heeft een groot aantal mensen in de loop der jaren bijgedragen aan het verbeteren van de software van de cryptocurrency door kwetsbaarheden te repareren en nieuwe functies toe te voegen.

De broncode van Bitcoin op GitHub bevat meer dan 750 bijdragers, die allemaal bijdragen aan het verbeteren van het netwerk.

De beste plek om bitcoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt Bitcoin uniek?

Het meest unieke aan Bitcoin is dat de het de eerste in een hele reeks aan cryptocurrencies is.

Bitcoin is erin geslaagd om een ​​wereldwijde gemeenschap te creëren en een geheel nieuwe community van miljoenen mensen ​​die zich bezighouden met Bitcoin en andere cryptocurrencies. De opkomst van de eerste cryptocurrency heeft een basis gelegd die vervolgens de ontwikkeling van duizenden concurrerende projecten heeft geïnspireerd.

De hele cryptocurrency-markt is nu meer dan €300 miljard waard. Dit alles is gebaseerd op het idee van Bitcoin: geld dat door iedereen kan worden verzonden en ontvangen, overal ter wereld zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen, zoals banken en financiële dienstverleners.

Dankzij de baanbrekende technologie achter Bitcoin blijft de coin na meer dan 10 jaar van bestaan ​​aan de top van deze snel groeiende en veranderende markt. Zelfs nadat Bitcoin zijn onbetwiste dominantie heeft verloren, blijft het de grootste cryptocurrency.

Hoeveel Bitcoin is in omloop?

Het totale aanbod van Bitcoin is beperkt er zullen nooit meer dan 21.000.000 Bitcoins in omloop komen. Nieuwe munten worden gemaakt tijdens het proces dat bekend staat als “minen”: terwijl transacties over het netwerk worden doorgegeven, worden ze opgepikt door zogenaamde “miners” (computers die hun kracht gebruiken om het Bitcoin netwerk in stand te houden) en verpakt in blokken, die op hun beurt worden beschermd door complexe cryptografische berekeningen.

Als compensatie voor het besteden van hun rekentracht ontvangen de miners een beloning voor elk blok dat ze met succes aan de blockchain hebben toegevoegd. Op het moment van de lancering van Bitcoin was de beloning 50 bitcoins per blok: dit aantal wordt elke 210.000 blokken gehalveerd, dit kost het netwerk ongeveer vier jaar. Sinds 2009 is de blokbeloning driemaal gehalveerd en op dit moment ontvangen minders 6,25 bitcoins per gemined blok.

Bitcoin is niet premined, wat betekent dat er geen munten zijn gedolven en / of gedistribueerd tussen de oprichters voordat het beschikbaar werd voor het grote publiek. Tijdens de eerste jaren van het bestaan van Bitcoin was de concurrentie tussen miners echter relatief laag, waardoor de vroegste netwerkdeelnemers aanzienlijke hoeveelheden coins konden verzamelen via normale computers: alleen Satoshi Nakamoto zou meer dan een miljoen Bitcoin bezitten.

Het minen van Bitcoins kan erg winstgevend zijn. Echter gaat het je nu niet lukken om met een normale computer winstgevend te minen. Je zal hiermee slechts enkele Satoshis minen, Satoshis zijn de kleinste bitcoin eenheid vernoemd naar de bedenker of bedenkers.

Je hoeft niet rijk te zijn om een stukje Bitcoin te bezitten al is de huidige prijs 21.069,43 , je kan ook voor €10 een stukje Bitcoin kopen bij Bitvavo.

De beste plek om bitcoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.