Bitcoin Cash (BCH)

De huidige Bitcoin Cash prijs is:

124,08

Bitcoin Cash informatie

De prijs van Bitcoin Cash is op dit moment 124,08. De afgelopen 24 uur is er voor 469.088.747 verhandeld aan Bitcoin Cash. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 2.396.383.452. Dit maakt Bitcoin Cash de #28 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om bitcoin Cash te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash is een peer-to-peer elektronisch valutasysteem dat ernaar streeft om een wereldwijd geaccepteerde valuta te worden met een hoge transactie snelheid. Op dezelfde manier waarop fysiek geld, zoals een dollarbiljet, rechtstreeks aan de persoon wordt overhandigd, worden Bitcoin Cash-betalingen rechtstreeks van de ene persoon naar de andere gestuurd.

Als een gedecentraliseerde cryptocurrency vereist Bitcoin Cash geen derde partijen zoals een bank om transacties goed te keuren. In tegenstelling tot traditioneel fiatgeld, is Bitcoin Cash niet afhankelijk van financiële instellingen. Transacties kunnen niet worden gecensureerd door regeringen of andere bedrijven in de financiële sector. Ook kunnen rekeningen, zogenaamde wallets, niet in beslag worden genomen of bevroren – omdat financiële derde partijen geen controle hebben over het Bitcoin Cash-netwerk.

Bitcoin Cash prijs afgelopen maand

Waar wordt Bitcoin Cash voor gebruikt?

Bitcoin Cash combineert goudachtige schaarste met het karakter van contant geld. Met een beperkte totale voorraad van 21 miljoen munten is Bitcoin Cash aantoonbaar schaars en kan het, net als fysiek contant geld, gemakkelijk worden uitgegeven. Transacties zijn snel met transactiekosten die doorgaans lager zijn dan een tiende van een cent. Iedereen kan Bitcoin Cash-betalingen accepteren met een smartphone of computer.

Bitcoin Cash kent verschillende use-cases. Naast peer-to-peer-betalingen tussen individuen, kan Bitcoin Cash worden gebruikt om deelnemende handelaren te betalen voor goederen en diensten in winkels en online webshops. Zeer lage tarieven maken nieuwe micro-transactie-economieën mogelijk, zoals het geven van fooien aan makers van inhoud en het belonen van app-gebruikers. Bitcoin Cash vermindert ook de kosten en wachttijden voor grensoverschrijdende transacties.

De beste plek om bitcoin Cash te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Is Bitcoin Cash anders dan Bitcoin?

Bitcoin Cash is ontstaan vanwege zorgen over de schaalbaarheid van Bitcoin. Het resultaat was een harde vork waarmee Bitcoin Cash was geboren, een nieuwe cryptocurrency die door supporters wordt beschouwd als de legitieme voortzetting van het Bitcoin-project als peer-to-peer elektronisch geld. Alle Bitcoin-houders op het moment van de vork, werden automatisch eigenaar van Bitcoin Cash. Bitcoin, uitgevonden door de pseudoniem Satoshi Nakomoto, bitcoin blijft echter een aparte cryptocurrency.

In tegenstelling tot Bitcoin (BTC) streeft Bitcoin Cash naar schaalvergroting, zodat het kan voldoen aan de eisen van een wereldwijd betalingssysteem. Op het moment van de splitsing is de blokgrootte van Bitcoin Cash verhoogd van 1 MB naar 8 MB. Een grotere blokgrootte betekent dat Bitcoin Cash nu aanzienlijk meer transacties per seconde (TPS) kan verwerken, terwijl de kosten extreem laag blijven, waardoor de problemen van transactie vertragingen en hoge kosten die sommige gebruikers op het Bitcoin BTC-netwerk ondervinden, worden opgelost.

Vanaf november 2020 heeft Bitcoin Cash een blokgrootte van 32 MB.

Bitcoin Cash minen

Minen is het proces waarbij Bitcoin Cash-transacties worden bevestigd en nieuwe blokken worden toegevoegd aan de Bitcoin Cash-blockchain. Miners gebruiken rekenkracht en elektriciteit om complexe puzzels op te lossen. Door dit te doen, krijgen ze de mogelijkheid om nieuwe transactie blokken te produceren. Als een van hun blokken wordt geaccepteerd door het netwerk, verdient de miner een beloning in de vorm van nieuw uitgegeven Bitcoin Cash.

Minen van Bitcoin Cash is zeer competitief. Naarmate de prijs van Bitcoin Cash op de markt stijgt, worden meer miners gestimuleerd om meer hash-snelheid te brengen in de steeds groter wordende mining industrie om blokken te produceren en deze te laten accepteren door het Bitcoin Cash-netwerk. Meer miners maken het netwerk veiliger door de hash-snelheid te verhogen en te verspreiden. Dit voorkomt dat een enkele miners controle hebben over het gehele netwerk.

Iedereen kan Bitcoin Cash minen. Minen vereist echter wel gespecialiseerde hardware, zogenaamde mining computers, die kunnen worden gekocht of gehuurd. Miners moeten ook een volledige node-software draaien (waarbij de meeste miners momenteel BCHN gebruiken) om blokken te bouwen en verbinding te maken met de rest van het Bitcoin Cash-netwerk. Mining kan onafhankelijk worden gedaan, maar miners bundelen vaak hun hash-snelheid samen en delen en verdelen daarna de opbrengst.

Bitcoin Cash kopen

Gewoon Bitcoin Cash kopen kan natuurlijk ook. De actuele Bitcoin Cash prijs is op dit moment 124,08. Bitcoin Cash kopen kan gemakkelijk en snel via Bitvavo, bij deze Nederlandse crypto exchange kun deze en 50+ andere cryptocurrencies kopen en verhandelen. Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

De beste plek om bitcoin Cash te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.