Cardano (ADA)

De huidige Bitcoin prijs is:

0,363018

Cardano informatie

De prijs van Cardano is op dit moment 0,363018. De afgelopen 24 uur is er voor 337.375.860 verhandeld aan Cardano. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 12.734.419.721. Dit maakt Cardano de #8 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Cardano te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is een proof-of-stake blockchain-platform dat wil zeggen dat het doel is om “visionairs” in staat te stellen positieve wereldwijde veranderingen teweeg te brengen.

Het open-sourceproject heeft ook het doel om “macht te herverdelen van onverklaarbare structuren naar de marge aan individuen” – om zo een samenleving te helpen creëren die veiliger, transparanter en eerlijker is.

Cardano werd opgericht in 2017 en de ADA-coin is ontworpen om ervoor te zorgen dat eigenaren kunnen deelnemen aan de werking en ontwikkeling van het netwerk. Daarom hebben degenen die de cryptocurrency bezitten het recht om te stemmen over voorgestelde wijzigingen in de software.

Het team achter het blockchain netwerk zegt dat er al een aantal nuttige functies zijn voor de technologie, die erop gericht is gedecentraliseerde apps en slimme contracten te ontwikkelen.

Cardano wordt door boeren gebruikt om verse producten van veld tot bord te volgen, terwijl andere producten die op het platform zijn gebouwd, het mogelijk maken om op een fraudebestendige manier documenten op te slaan en retailers om vervalsing tegen te gaan.

Cardano prijs afgelopen maand

Wie zijn de oprichters van Cardano?

Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, die ook een van de medeoprichters was van het Ethereum-netwerk. Hij is de CEO van IOHK, het bedrijf dat de blockchain van Cardano heeft gebouwd.

In een interview zei Hoskinson dat hij in 2011 in contact kwam met cryptocurrencies – en zich bezighield met minen en handel. Hij legde uit dat zijn eerste professionele betrokkenheid bij de cryptoindustrie is begonnen in 2013, toen hij een cursus over Bitcoin creëerde die uiteindelijk door 80.000 studenten werd gevolgd.

Hoskinson is niet alleen een technologie-ondernemer, maar ook een wiskundige. In 2020 schonk zijn technologiebedrijf Cardano met een waarde van een half miljoen dollar aan Blockchain Research and Development Lab van de University of Wyoming.

De beste plek om Cardano te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt Cardano uniek?

Cardano is een van de grootste blockchains die met succes een proof-of-stake algoritme gebruikt, dit is minder energie-intensief dan het proof-of-work-algoritme waarop Bitcoin vertrouwt. Hoewel het veel grotere Ethereum een ​​upgrade naar PoS gaat uitvoeren, zal deze overgang slechts geleidelijk plaatsvinden.

Het project is er trots op dat alle ontwikkelde technologie een proces van peer-reviewed onderzoek doorloopt, wat betekent dat gewaagde transacties kunnen worden onderzocht voordat ze worden gevalideerd. Volgens het Cardano-team helpt deze review procedure de blockchain om duurzaam en stabiel te zijn, waardoor de kans groter wordt dat potentiële valkuilen van tevoren worde opgemerkt.

In 2020 deed Cardano een Shelley-upgrade met als doel zijn blockchain “50 tot 100 keer meer gedecentraliseerd” te maken dan andere grote blockchains. Destijds voorspelde Hoskinson dat dit de weg zou vrijmaken voor honderden bedrijven om op zijn netwerk te draaien.

Hoeveel Cardano (ADA) is er in omloop?

Er is een maximale voorraad van 45 miljard ADA – maar op het moment van schrijven was er een circulerende voorraad van ongeveer 31 miljard. Tussen september 2015 en januari 2017 werden vijf openbare verkopen van Cardano-tokens gehouden.

Na de lancering van het netwerk werd ongeveer 2,5 miljard ADA toegewezen aan IOHK. Ondertussen werd een extra 2,1 miljard ADA gegeven aan Emurgo, een wereldwijd blockchain-technologiebedrijf. Last but not least werd 648 miljoen ADA geschonken aan de Cardano Foundation zonder winstoogmerk, die tot doel heeft het platform te promoten en de acceptatiegraad te verhogen.

In totaal ging ongeveer 16% van het totale aanbod van ADA naar de oprichters van het project, terwijl de resterende 84% werd verdeeld onder investeerders.

Cardano kopen

De huidige Cardano prijs is 0,363018 bij Bitvavo kun je voor slechts €10 je eerste Cardano coins en andere cryptocurrencies kopen.

De beste plek om Cardano te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.