Chainlink (LINK)

De huidige Chainlink prijs is:

6,44

Bitcoin informatie

De prijs van Chainlink is op dit moment 6,44. De afgelopen 24 uur is er voor 250.660.811 verhandeld aan Chainlink. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 3.166.143.907. Dit maakt Chainlink de #23 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Chainlink te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Chainlink (LINK)?

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat tot doel heeft slimme contracten te verbinden met gegevens uit de echte wereld. Chainlink is ontwikkeld door Sergey Nazarov, met Steve Ellis als medeoprichter. Het hield een ICO in september 2017, waarmee 32 miljoen dollar werd opgehaald, met een totaalaanbod van 1 miljard LINK-tokens. LINK is de cryptocurrency die gebruikt wordt op het Chainlink gedecentraliseerde oracle-netwerk.

Aangezien het Chainlink-netwerk een reputatiesysteem heeft, kunnen gebruikers die een grote hoeveelheid LINK hebben, worden beloond met grotere contracten, terwijl het niet leveren van nauwkeurige informatie resulteert in een aftrek van tokens.

Ontwikkelaars omschrijven LINK als “een ERC20-token, met de aanvullende ERC223 ‘transfer and call’-functionaliteit voor de overdracht van de tokens, waardoor tokens kunnen worden ontvangen en verwerkt door contracten binnen een enkele transactie”. Na de LINK ICO van $ 32 miljoen in 2017, werd 32 procent van de LINK-tokens naar helpers op het netwerk gestuurd om het ecosysteem te stimuleren en bleef 30 procent binnen Chainlink voor ontwikkeling (35 procent werd verkocht in de openbare tokenverkoop).

Bitcoin prijs afgelopen maand

Wat zijn orakels?

Chainlink is een platform dat de kloof wil overbruggen tussen op blockchaintechnologie gebaseerde slimme contracten (wijdverspreid door Ethereum) en toepassingen in de echte wereld. Omdat blockchains geen toegang hebben tot gegevens buiten hun netwerk, zijn orakels (een defi-instrument) nodig om te functioneren als datafeeds in slimme contracten.

In het geval van Chainlink zijn de orakels verbonden met het Ethereum-netwerk. Orakels leveren externe gegevens (bijv. Temperatuur) die slimme contractuitvoeringen activeren bij het voldoen aan vooraf gedefinieerde voorwaarden. Deelnemers aan het Chainlink-netwerk worden gestimuleerd (via beloningen) om slimme contracten te bieden met toegang tot externe datafeeds zoals API-informatie. Mochten gebruikers toegang willen tot off-chain data, dan kunnen ze een verzoekend contract indienen bij Chainlink’s netwerk.

Deze contracten zullen het verzoekende contract matchen met de juiste orakels. De contracten omvatten een reputatie contract, een contract voor order matching en een aggregatie contract. Het samenvoeging contract verzamelt gegevens van de geselecteerde orakels om het meest nauwkeurige resultaat te vinden.

Chainlink (LINK) kopen?

De actuele prijs van Chainlink is 6,44, bij Bitvavo kun je LINK en andere cryptocurrencies al aanschaffen vanaf €10.

De beste plek om bitcoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.