Ethereum (ETH)

De huidige Ethereum prijs is:

1.506,65

Ethereum informatie

De prijs van Ethereum is op dit moment 1.506,65. De afgelopen 24 uur is er voor 7.750.202.568 verhandeld aan Ethereum. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 181.484.442.162. Dit maakt Ethereum de #2 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Ethereum te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Ethereum (ETH)?

Ethereum is een gedecentraliseerd open-source blockchain-systeem met zijn eigen cryptocurrency, genaamd Ether of afgekort ETH. Ethereum werkt als een platform voor tal van andere cryptocurrencies, maar ook voor de uitvoering van gedecentraliseerde slimme contracten.

Ethereum werd voor het eerst beschreven in een whitepaper uit 2013 door Vitalik Buterin. Buterin zorgde zorgde samen met ander oprichters voor financiering in de zomer van 2014 en lanceerde de blockchain officieel op 30 juli 2015.

Ethereums doel is om een ​​wereldwijd platform voor gedecentraliseerde applicaties te worden, waardoor gebruikers van over de hele wereld software kunnen schrijven en uitvoeren die bestand is tegen censuur, downtime en fraude.

Ethereum prijs afgelopen maand

Wie heeft Ethereum opgericht?

Ethereum heeft in totaal acht oprichters – een ongebruikelijk groot aantal voor een cryptoproject. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op 7 juni 2014 in Zug, Zwitserland.

De Russisch-Canadese Vitalik Buterin is misschien wel de bekendste van het stel. Hij schreef de originele whitepaper voor Ethereum. Dit deed hij in 2013 en werkt nog steeds aan het verbeteren van het platform tot op de dag van vandaag. Voorafgaand aan ETH was Buterin medeoprichter van en schreef hij voor de nieuwswebsite Bitcoin Magazine.

De Britse programmeur Gavin Wood is misschien wel de op één na belangrijkste mede-oprichter van ETH, aangezien hij de eerste technische implementatie van Ethereum in de programmeertaal C ++ codeerde. Voor Ethereum was Wood onderzoekswetenschapper bij Microsoft. Daarna ging hij verder met de oprichting van de Web3 Foundation.

De andere oprichters van Ethereum zijn:
– Anthony Di Iorio, die het project tijdens de vroege ontwikkelingsfase ondersteunde.
– Charles Hoskinson, die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van de in Zwitserland gevestigde Ethereum Foundation.
– Mihai Alisie, die hulp bood bij het opzetten van de Ethereum Foundation.
– Joseph Lubin, een Canadese ondernemer die, net als Di Iorio, in de beginperiode Ethereum heeft helpen financieren en later een technologie voor startups heeft opgericht op basis van ETH, genaamd ConsenSys.
– Amir Chetrit, die mede-oprichter was van Ethereum, maar er al vroeg in de ontwikkeling afstand van deed.

De beste plek om Ethereum te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt Ethereum uniek?

Ethereum is een pionier in het concept van een blockchain slimme contracten. Slimme contracten zijn computerprogramma’s die automatisch de acties uitvoeren die nodig zijn om een ​​overeenkomst tussen verschillende partijen op internet na te komen. Ze zijn ontworpen om de behoefte aan tussenpersonen te verminderen, waardoor de transactiekosten worden verlaagd en de transactie betrouwbaarheid wordt verhoogd.

De belangrijkste innovatie van Ethereum was het ontwerpen van een platform waarmee het slimme contracten kon uitvoeren met behulp van de blockchain, wat de reeds bestaande voordelen van slimme contract technologie verder versterkt. De blockchain van Ethereum is volgens mede-oprichter Gavin Wood ontworpen als een soort van ‘computer voor de hele planeet’, theoretisch in staat om elk programma, censuur bestendiger en minder fraudegevoelig te maken door het op een wereldwijd gedistribueerde netwerk van openbare knooppunten.

Naast slimme contracten kan de blockchain van Ethereum andere cryptocurrencies hosten, zogenaamde tokens, door het gebruik van de ERC-20-protocol. In feite is dit tot nu toe het meest gebruikte onderdeel van het ETH-platform: tot op heden zijn er meer dan 280.000 ERC-20 tokens gelanceerd. Meer dan 40 hiervan halen de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Hoeveel Ethereum is er in omloop?

In augustus 2020 waren er ongeveer 112 miljoen ETH-munten in omloop, waarvan 72 miljoen werden uitgegeven in het genesisblok – het eerste blok dat ooit verscheen op de Ethereum-blockchain. Van deze 72 miljoen werd 60 miljoen toegewezen aan de aanvankelijke bijdragers aan het netwerk in 2014 waarmee het project werd gefinancierd, en 12 miljoen werd aan het ontwikkelingsfonds gegeven.

Het resterende bedrag is uitgegeven in de vorm van blokbeloningen aan de miners op het Ethereum-netwerk. De oorspronkelijke beloning in 2015 was 5 ETH per blok, die later daalde tot 3 ETH eind 2017 en vervolgens naar 2 ETH begin 2019. Er wordt ongeveer een blok gemined per 15 seconden.

Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat het totale aanbod niet beperkt is. Door de uitgiftepercentage van ETH aan te passen, kan het netwerk de minimale uitgifte handhaven die nodig is voor een adequate beveiliging.

Ethereum kopen

De prijs van Ethereum is op dit moment 1.506,65 je kan bij Bitvavo echter al een stukje ETH kopen voor slechts €10.

De beste plek om Ethereum te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.