Litecoin (LTC)

De huidige Litecoin prijs is:

88,68

Litecoin informatie

De prijs van Litecoin is op dit moment 88,68. De afgelopen 24 uur is er voor 467.145.723 verhandeld aan Litecoin. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 6.408.334.546. Dit maakt Litecoin de #16 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Litecoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin (LTC) is een cryptocurrency die is ontworpen om snelle, veilige en goedkope betalingen te bieden door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van de blockchain-technologie.

De cryptocurrency is gemaakt op basis van het Bitcoin (BTC) -protocol, maar het verschilt in termen van het gebruikte hash-algoritme, de bloktijden van transacties en een paar andere factoren. Litecoin heeft een bloktijd van slechts 2,5 minuut en extreem lage transactiekosten, waardoor het geschikt is voor micro-transacties en directe betalingen.

Litecoin werd op 7 oktober 2011 vrijgegeven via de open-source comunity GitHub en het Litecoin-netwerk ging vijf dagen later live op 13 oktober 2011. Sindsdien is zowel het gebruik even als het handelen in de coin enorm toegenomen.

De cryptocurrency is gemaakt door Charlie Lee, een voormalige Google-medewerker, die Litecoin heeft gemaakt om een “Bitcoin lite” te maken. Dezelfde eigenschappen maar dan met minder zware software.

Litecoin prijs afgelopen maand

Wie zijn de bedenkers van Litecoin?

Zoals we eerder hebben aangegeven, is Litecoin opgericht door Charlie Lee, een vroege cryptocurrency-gebruiker en een naam die hoog in aanzien staat in de cryptocurrency-industrie.

Charlie Lee, ook wel bekend als “Chocobo”, was een van de eerste Bitcoin-miners. De voormalig software-engineer voor Google, was tussen 2015 en 2017 CEO van Coinbase, een populaire cryptoexchange in America.

Tegenwoordig is Charlie Lee een uitgesproken voorstander van cryptocurrencies en is hij de algemeen directeur van de Litecoin Foundation – een non-profitorganisatie die samenwerkt met het Litecoin Core Development-team om Litecoin vooruit te helpen.

Naast Lee omvat de Litecoin Foundation ook drie andere personen in de raad van bestuur: Xinxi Wang, Alan Austin en Zing Yang.

De beste plek om Litecoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt Litecoin uniek?

Na Bitcoin is Litecoin de op een na populairste pure cryptocurrency. Dit succes kan grotendeels worden toegeschreven aan de eenvoud en duidelijke voordelen van de coin.

Litecoin is een van de meest geaccepteerde cryptocurrencies, meer dan 2.000 populaire webshops accepteren Litecoin nu als betaalmiddel.

Het belangrijkste voordeel is de snelheid en kosteneffectiviteit. Litecoin-transacties worden doorgaans binnen enkele minuten bevestigd en transactiekosten zijn bijna te verwaarlozen. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor Bitcoin in ontwikkelingslanden, waar transactiekosten de doorslaggevende factor kunnen zijn voor welke cryptocurrency moet worden ondersteund.

Eind 2020 zag Litecoin ook de release van het MimbleWimble (MW) -testnet, dat wordt gebruikt om op Mimblewimble gebaseerde vertrouwelijke transacties op Litecoin te testen. Zodra deze functie beschikbaar is op het hoofdnet, zullen Litecoin-gebruikers ook profiteren van sterk verbeterde privacy.

Hoeveel Litecoins zijn er in omloop?

Zoals bij de meeste proof-of-work (POW) cryptocurrencies, neemt de hoeveelheid Litecoin in omloop geleidelijk toe met elk nieuw gemined blok.

In januari 2021 waren er al 66,245 miljoen Litecoins gedolven in totaal zullen er 84 miljoen Litecoins in omloop komen. De Litecoin Foundation schatte onlangs dat het ruim 100 jaar zal duren voordat Litecoin volledig is gemined (rond het jaar 2140) – aangezien het aantal LTC dat per blok wordt gedolven elke vier jaar afneemt als onderdeel van het blokbeloningshalveringsschema.

Op de eerste dag van het bestaan van Litecoin werden er 500.000 coins gemined. Charlie Lee samen met de andere ontwikkelaars behoorden tot de eerste miners.

Litecoin kopen

De huidige prijs van Litecoin is 88,68 je kan bij Bitvavo echter al Litecoin en andere cryptocurrencies zoals Bitcoin kopen vanaf €10.

De beste plek om Litecoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.