Ripple (XRP)

De huidige Ripple prijs is:

0,369873

Ripple (XRP) informatie

De prijs van XRP is op dit moment 0,369873. De afgelopen 24 uur is er voor 867.574.830 verhandeld aan XRP. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 18.804.672.322. Dit maakt XRP de #6 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Ripple te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Ripple en XRP?

Om te beginnen is het belangrijk om het verschil tussen XRP, Ripple en RippleNet te begrijpen. XRP is de valuta die wordt gebruikt op een digitaal betalingsplatform genaamd RippleNet, dat bovenop een gedistribueerde grootboekdatabase genaamd XRP Ledger staat. Hoewel RippleNet wordt gerund door een bedrijf genaamd Ripple, is XRP Ledger open-source en niet gebaseerd op blockchain, maar eerder op het eerder genoemde grootboek.

Het RippleNet-betalingsplatform is een real-time currency systeem (RTGS) dat tot doel heeft wereldwijde directe geldtransacties mogelijk te maken. Hoewel XRP de eigen cryptovaluta is van XRP Ledger, kun je ook andere valuta gebruiken om transacties op het platform uit te voeren.

Hoewel het idee achter het Ripple-betalingsplatform voor het eerst werd geuit in 2004 door Ryan Fugger, was het pas toen Jed McCaleb en Chris Larson het project overnamen in 2012 dat Ripple zich begon te ontwikkelen (destijds werd het OpenCoin genoemd) .

XRP prijs afgelopen maand

Hoe werkt Ripple (XRP)?

XRP is gemaakt door Ripple als een snel, minder duur en beter schaalbaar alternatief voor zowel andere digitale valuta en bestaande betalingsplatforms zoals SWIFT.

Het grootboek van RippleNet wordt onderhouden door de wereldwijde XRP-community, met Ripple het bedrijf als actieve beheerder. XRP Ledger verwerkt transacties ongeveer elke 3-5 seconden. Iedereen kan bijdragen aan het Ripple netwerk, universiteiten, financiële instellingen en particulieren werken op dit moment om het platform verder te ontwikkelen.

Hoe koop je XRP?

XRP koop je gemakkelijk en snel bij Bitvavo, de grootste en goedkoopste cryptoexchange van Nederland. De huidige prijs van XRP is 0,369873, je kan bij Bitvavo al investeren in XRP en andere cryptocurrencies vanaf €10

De beste plek om Ripple te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.