Stellar (XLM)

De huidige Stellar prijs is:

0,083662

Stellar informatie

De prijs van Stellar is op dit moment 0,083662. De afgelopen 24 uur is er voor 56.638.881 verhandeld aan Stellar. De totale marktkapitalisatie van de coin is op dit moment 2.200.205.553. Dit maakt Stellar de #1 van onze crypto ranglijst.

De beste plek om Stellar te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Stellar (XLM)?

Simpel gezegd, Stellar is een open netwerk waarmee geld kan worden verplaatst en opgeslagen. Toen het netwerk in juli 2014 werd uitgebracht, was een van de doelen het stimuleren van onafhankelijke financiën door de wereld zonder bank te bereiken – maar kort daarna verschoven de prioriteiten naar het helpen van financiële bedrijven om met elkaar in contact te komen via blockchain-technologie.

De gebruikte token van het netwerk, lumen, dient als een hulpmiddel die het goedkoper maakt om digitale valuta over de grens te verhandelen. Dit alles is bedoeld om bestaande betalingsproviders uit te dagen, die vaak hoge kosten in rekening brengen voor een vergelijkbare service.

Als dit allemaal bekend klinkt, is het vermeldenswaard dat Stellar oorspronkelijk was gebaseerd op het Ripple Labs-protocol. De blockchain is ontstaan ​​als resultaat van een hard fork en de code is vervolgens herschreven.

Stellar prijs afgelopen maand

Wie zijn de oprichters van Stellar?

Jed McCaleb richtte Stellar op samen met advocaat Joyce Kim nadat hij in 2013 uit Ripple stapte vanwege onenigheid over de toekomstige richting van het bedrijf.

Bij het uitleggen van de grondgedachte achter Stellar in september 2020, vertelde McCaleb: “Het hele originele ontwerp van Stellar is dat je fiat-valuta’s zoals de euro parallel kunt laten lopen met crypto valuta. Dit is super belangrijk om deze technologie mainstream te maken. “

Het doel van McCaleb is ervoor te zorgen dat Stellar mensen een manier kan bieden om hun fiat valuta’s in cryptovaluta om te zetten – en de wrijving weg te nemen die mensen normaal ervaren wanneer ze geld de wereld rond sturen.

Hij is momenteel de CTO van Stellar, evenals de mede-oprichter van de Stellar Development Foundation. Deze non-profitorganisatie heeft tot doel “de economische potentie van de wereld te vergroten door markten opener te maken en particulieren meer invloed te geven.”

De beste plek om Stellar te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat maakt Stellar uniek?

Vergoedingen zijn voor velen een knelpunt. Hoge kosten bij het doen van grensoverschrijdende betalingen zijn echter niet alleen exclusief voor op fiat gebaseerde betalingsoplossingen zoals PayPal – het is ook bekend dat transactiekosten door het dak op de Bitcoin- en Ethereum-blockchains stijgen vanwege struikelblokken in het netwerk.

Stellar is uniek omdat elke transactie slechts 0,00001 XLM kost. Gezien het feit dat een eenheid van deze cryptocurrency op het moment van schrijven slechts een paar cent kost.

Weinig blockchain-projecten zijn erin geslaagd om partnerschappen te sluiten met technologiebedrijven van grote merken en fintech-bedrijven. Een paar jaar geleden werkten Stellar en IBM samen om World Wire te lanceren, een project waarmee grote financiële instellingen transacties konden indienen bij het Stellar-netwerk en transacties konden uitvoeren met behulp van overbruggings valuta zoals stablecoins.

Hoewel andere blockchains fondsen hebben, wat betekent dat subsidies kunnen worden gegeven aan projecten die het ecosysteem helpen bevorderen, stelt Stellar zijn gebruikers in staat te stemmen over welke ondernemingen deze steun zouden moeten krijgen.

Hoeveel Stellar is in omloop?

Bij de lancering van het Stellar-netwerk in 2015 zijn in totaal 100 miljard XLM’s uitgegeven, maar er zijn dingen veranderd sinds de release datum. Momenteel bedraagt ​​het totale aanbod 50 miljard XLM en het circulerende aanbod is momenteel 20,7 miljard.

In 2019 kondigde de Stellar Development Foundation aan dat het meer dan de helft van de voorraad cryptovaluta vernietigde. Dit betekent dat het nu ongeveer 30 miljard XLM beheert. Hoewel een deel van dit kapitaal bestemd is voor marketing en het helpen van de organisatie om zich te ontwikkelen, is ongeveer een derde gereserveerd voor investeringen in andere blockchain-ondernemingen.

De stichting legde uit waarom deze drastische stap nodig was – en beloofde in de toekomst geen XLM meer te vernietigen – en verklaarde: “Het vernietigen van de XLM coins was nodige om de acceptatie te vergroten”

Stellar (XLM) kopen?

Op dit moment is de waarde van de Stellar coin 0,083662, bij Bitvavo kun je Stellar en andere cryptocurrencies al kopen vanaf €10.

De beste plek om bitcoin te kopen

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 crypto’s bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.